Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δελτία Τύπου - Δελτία Τύπου 2018

oge

ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πριν 73 χρόνια.

Σήμερα, η κούρσα των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, οι εφιαλτικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ, η ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ βάζουν τη σφραγίδα τους σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον λαό μας, για όλους τους λαούς του κόσμου.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας όλο και βαθύτερα στα εγκληματικά σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιανατολική Μεσόγειο και εμπλέκει τη χώρα στους ανταγωνισμούς ΝΑΤΟ- Ρωσίας. Την ώρα που γονατίζει το λαό μας με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και τις υποδομές. Αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, παραχωρώντας και νέες.

Τώρα χρειάζεται οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διεκδικεί:

-        Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-        Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

-        Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

-        Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

-        Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές. Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

-        Αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ- ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Οι γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στην Ακρόπολη την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 8 μμ